Ami a lakásdekort illeti, sokan mondják magukat trend követőnek. Ezzel a cikkel inkább hozzájuk szólunk, hiszen olyan megoldásokat sorolunk, amelyek rég kimentek a divatból. Persze, ami egyszer top volt, az idővel mindig visszajön – ilyen most például a vintage. Aztán vannak olyan dekor-, vagy stílusirányok, amelyeket jobb, ha elfed a múlt homálya.

A mindenen virágminta trend

A ’80-as években szerették a virágokat, és ez azt jelentette, hogy szinte mindenre fel kellett tenni ezt a mintát. Van helye a modern dizájnban is, de ez esetben a virágokat átgondoltabban használjuk, inkább kiegészítő mintaként. Meríts inspirációt egy korábbi cikkünkből.

Már nem trend 2

A lambéria

A ’70-es, sőt még a ’80-as években is mesés lehetett, de ebben az évszázadban inkább kerüljük a faburkolatot. Általában sivárnak és elavultnak tűnik tőle a szoba – és senkinek sem szabad belenyugodnia az ilyen típusú környezetbe. Ha már a ’70-as évekbe kalandoznál vissza, jöjjenek a mintás és élénk tapéták, és inspirációk egy korábbi cikkünkből.

Hagyományos, fehér szalagfüggöny

Teljesen rendben van, ha otthon úgy érezzük, mintha az irodában lennénk, ugye? Persze, hogy nem. A klasszikus, függőleges szalagfüggönyöket nem csak kinyitni és becsukni bosszantó, de valljuk be, látványra sem túl lenyűgözőek. Annyi más – és jobb – árnyékolási megoldás létezik: elegáns függönyök, zsaluziák, sávrolók. És persze a szalagfüggönyök is, csak nem szimpla fehérben.

Már nem trend 3

Millenial pink

Igen, ideje elfogadni, hogy a millenial pink már nem trend. Már 2020-ban lekörözte ezt a színt a klasszikus kék, idén pedig végképp más irányt vett a trend paletta. A friss megjelenés érdekében tehát inkább döntsünk a sárga vagy a tompa zöld tónusok mellett, amelyek valamennyi enteriőrben megállják helyüket. Vagy forduljunk a piszkos lila felé, ha nem szeretnénk nagyon elszakadni a rózsaszín-lila színárnyalatoktól.

Minták a padlótól a plafonig

Mi is azt valljuk, hogy a jól megválasztott minta sokat tehet az enteriőrért. De nem kell túlzásba esni a használatával. A modern irányzat a skandináv dizájnnal és a monokróm szeretetével egyébként sem mintakedvelő – de ez talán már a túlzott letisztultság, ami az otthonosság rovására is mehet. E kettő között kell arany középutat találni: ha nem tud megpihenni a szem, az enteriőr nagyon hivalkodó lehet.

Alkalmazkodnál az aktuális lakber trend irányaihoz, mégis megőriznéd saját stílusod? Vedd fel velünk a kapcsolatot egyedi ajánlatért!

Facebookmail