A virágminta klasszikus kiegészítője minden helynek, ugyanakkor jellemzően az öregebb házak dizájnját idézi. A viktoriánus kor egyik eleme volt, innen ered az elgondolás, miszerint egy modern otthonban nincs helye. Az egyetlen stílus, amiben a virágminta megállhatja a helyét, az az eklektikus, esetleg a retro irányzat. Ez viszont tévedés. Ha modern helyet szeretnél, közben tetszik a virágos dizájn, könnyedén beépítheted az otthonodba hasznos tippjeinkkel.

Ezzel a remek megoldással színeket, vidámságot, élénkséget viszünk a beltérbe, továbbá magát a természetet is.

Ezért előnyös a virágminta:

  • vizuális frissességet ad a helyiségnek,
  • könnyű keverni más mintákkal,
  • stílusok és színek széles választékát adják,
  • jó érzést keltenek bennünk.

Virágminta otthon 2

A modernben is megállja a helyét

A virágos trend lényege az, hogy mintákról van szó, ráadásul a választék szinte végtelen. Ez persze azt is jelenti, hogy nem egyszerű feladat a választás. Amikor a modern otthonba kerül a virágminta, két lehetőségünk van: nagy és merész, vagy apró és élénk.

A nagy virágok egyik legjobb helye a falon van. Például úgy, hogy az egyik falat beborító tapétát választunk, a többi falat pedig hozzá passzoló színnel borítjuk – de minta nélkül. Így hangsúlyossá tesszük a mintát, az mégsem nyomja össze a teret. A régebbi vidéki otthonokról ismertek a kisebb, természetes virágminta, de modernebbé tehetjük: találjunk absztraktabb nyomatokat. Az enyhén elvont formában a megjelenés modernebbé válik.

Játsszunk a kontrasztokkal

A virágos és semleges árnyalatok kombinálása modern hangulatot kölcsönöz az enteriőrnek. Ahogy fent javasoltuk, a virágminta megjelenhet egy falon tapétaként úgy, hogy a többi fal színben idomul hozzá, de minta nélkül. Másik lehetőség, ha díszpárnákon köszön vissza a virágminta. Ezt azoknak javasoljuk, akik még bizonytalanabbak ezt a mintát illetően és csak tesztelnék a lehetőségeket.

További opció a semleges nyomatok használata. Ezek általában valamilyen típusú szürke vagy fekete virágminták, egy fehér háttéren. Ezzel elég neutrálisan visszük be a mintát a modern beltérbe, így mellette az otthon más pontja lehet hangsúlyosabb. Egyre jellemzőbb a világos, fehér fal és a fa használata, amellyel természetességet és tisztaságot kölcsönzünk az otthonunknak. Egy ilyen enteriőrben egy nagy virágmintás, semleges színű függöny kiválóan mutat.

Virágminta otthon

Használjuk ki a textíliákat

A virágminták már rengeteg vizuális textúrával rendelkeznek, így természetesen passzolnak különböző textúrákhoz. Jó ötlet, ha egy fő szín fut végig a virágmintás dekoron és az enteriőr további elemein is, de ezek különböző textúrájúak. Ez olyan szintű játékosságot visz a beltérbe, amely még a modern enteriőrt is megmozgatja úgy, hogy nem érezzük tolakodónak. A nagyobb kontrasztú semleges terek szintén jól működnek a semleges színű virágmintákkal a vizuális textúra hozzáadásával.

Használd ki a virágminta nyújtotta számos lehetőséget. Kezdd el a saját stílusodban, hogy passzoljon az enteriőrbe. További tanácsokért, szakmai segítségért, vedd fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.

Facebookmail