A Pantone festékcég a Classic Blue árnyalatot tette meg a 2020-as év színének. Ez a mély királykék árnyalat igazán elegáns és az otthon bármely pontján megállja a helyét. De nézzük meg részletesebben, mit lehet tudni erről a színről.

Mit jelent 2020 színe?

A festékcég szerint a Classic Blue a nyugalmat és a magabiztosságot jelképezi. Ez a tartós mélykék árnyalat rámutat a kapcsolatok iránti vágyunkra, arra, hogy megbízható és stabil alapot szerezzünk, amelyre építhetünk, amikor belépünk egy új korszakba. Az időtlen Classic Blue igazán elegáns a maga egyszerűségében. Jól mutat a ruházaton is, mindkét nem számára ideális színválasztás.

A kék színben egyébként visszatükröződik a tenger, a frissesség, az üdeség, a béke és nyugalom. Ezért a hálószobák egyik kedveltje: nyugtató kémiai anyagok termelését indítja el a testünkben. Fontos figyelni viszont az árnyalatokra és a színpárosításra, hiszen könnyen rideg, hideg érzetet kelthetünk a kékkel.

Hangsúly a természetességen és a környezeten

A Pantone több mint 20 éve választja meg az év színét, ezzel befolyásolva számos iparág termékfejlesztési és beszerzési döntéseit: a divatipart, a lakberendezést, és az ipari tervezést, valamint a termékek csomagolását és a grafikai tervezést is.

Az utóbbi években megfigyelhető egy tendencia: a Pantone olyan színeket választ, amely neve és maga az árnyalat is utal a természeti környezetünkre: Greenery (2017), Ultraviolet (2018), Living Coral (2019) és idén a Classic Blue. Amellett, hogy igazán kellemes árnyalatok, felhívják a figyelmet a környezetünkben végbemenő negatív változásokra is. Amelyek egyre égetőbb problémát jelentenek.

2020 év színe

Milyen színekkel mutat jól?

2020 klasszikus kék igazán hálás árnyalat, hiszen szinte minden színnel el tudjuk képzelni. Beilleszthető egy klasszikus otthonba fehérrel és pasztell színekkel párosítva, vagy akár egy eklektikus enteriőrbe is ciklámennel és sárgával. A modern otthonban pedig remekül mutat a fekete-fehér-szürke hármas mellett. Javasoljuk viszont, hogy csak tág térben dönts amellett, hogy minden falfelületre felviszed a színt, hiszen mivel sötét árnyalat, optikailag összenyomja a teret. Kis beltérben mindenképp világos színekkel kombináld.

Ha megtetszett ez az árnyalat és el tudod képzelni a lakástextileiden, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtaláljuk a ideális anyagot számodra.

Facebookmail