Most már hivatalos: 2021-ben a Pantone festékcég szerint a “Merész kezdet” fantázianevet viselő árnyalat lesz az év színe. De pontosan milyen színt is takar ez a név? Mivel érdemes kombinálni otthonunkban?

A Pantone Merész kezdete

A Merész kezdet egy meleg, természetes árnyalat a földszínek csoportjából, amely nyugodtságot és stabilitást sugároz. Valószínűleg épp ezért is választották pont ezt a 2021-es év színének. Hiszen a mai világban pontosan erre van szükségünk: hogy az otthonunkban békére leljünk és biztonságban érezzük magunkat.

Bátran állíthatjuk, hogy a földszínek soha nem mennek ki a divatból. Hiszen már az ősemberek is használtak festéket, hogy rajzaik szebbek, élethűbbek legyenek. A színező anyagokat pedig nyilvánvalóan a természetből szerezték, így a végeredmény a barna, fekete, vörös és a narancs árnyalataiban pompázott.

Pantone 2

Egy-egy kirándulás alkalmával mi is tapasztalhatjuk, mennyire megnyugtató és szemet gyönyörködtető színpaletta található a természetben. Ha néhány részletet kiragadunk, olyan harmonikus kompozíciókra lelhetünk, amelyeket érdemes otthonunkban is használnunk. A Merész kezdet halvány szürkés-barna színét kiválóan kombinálhatjuk lakásunk berendezésénél kissé merészebb árnyalatokkal a szuper végeredményért.

Nézzünk is meg néhány ilyen színösszeállítást!

Világos, meleg színek és fehérek

Modern és hagyományos föld-árnyalatok gyűjteménye, melyek tökéletes harmóniában vannak a Pantone idei színével. A névvel ellentétben nyugodtságot árasztanak és nem túl harsány a hatásúak. A föld színek közül is érdemes a pasztell árnyalatokat kiválasztani az év színe mellé a falak festéséhez.

Így egy viszonylag semleges hátteret teremtünk otthonunknak, melyet feldobhatunk fehér képkeretekkel, natúr fából készült bútorokkal, márvánnyal, bársonnyal és rézzel. Ezek a színek tökéletesen illenek a hagyományos, illetve a modern berendezésekhez egyaránt, így szinte végtelen variációban kombinálhatjuk őket.

2021 év színe Pantone

A csodálatos kékek

A Merész kezdet kékekkel és zöldekkel kombinálva a természetet tükrözi. Ezek a színek kombinálva felidézik az ősi világ szépségét és segít összekapcsolni minket újra a kék bolygóval.

Használd bátran ezt az összeállítást otthonodban! Csempészd be például hálószobádba a természetet: fesd mélykékre a falakat, helyezz el néhány szobanövényt a polcokon és szerezz be pár kerámia vázát, kaspót. A sok kéket és zöldet pedig tökéletesen tudod ellensúlyozni természetes fa bútorokkal és természetesen egy Merész kezdet színű függönnyel. Hidd el, az összhatás lélegzetelállító lesz!

A nappaliban akár meg is fordíthatod a színeket: válaszd a Merész kezdetet a falak festéséhez, a kanapéra szerezz be zöld díszpárnákat, és a függöny legyen kék. Ha még itt is elhelyezel néhány növényt, igazán közel érezheted magad a természethez.

Merész rózsaszín és piros árnyalatok

Ahogy azt már említettük a 2021-es év színe meleg, semleges, természetes és szuperül kiemeli a harsányabb árnyalatokat. A feltűnő rózsaszínes-pirosas színeket a Merész kezdet finom és visszafogott színével kombinálva vidámságot és életerőt csempészhetsz belső tereidbe.

Például a hálószobában használd a falakra az év színét és a rózsaszín egy pasztell árnyalatát, kiegészítésképpen pedig válassz harsány piros ágytakarót. Ezen színösszeállítás hatására mindig energikusan kezdheted a napot. A nappaliban szintén jól mutat a falakon ez a kombináció. Egészítsd ki egy halvány szürke kanapéval és válassz hozzá merész rózsaszín díszpárnákat. Az összhatást még jobban feldobhatod néhány élénk piros dísztárggyal, vázákkal és képekkel.

Pantone 3

Ha manapság te is otthonról végzed a munkádat, érdemes a dolgozósarkot is feldobni kissé. Egy egyszerű falfestéssel le tudod választani a munkaterületet az otthonod többi részétől. Nyugodtan használd a Merész kezdetet, néhány erősebb tónusú kiegészítővel.

A 2021-es év Pantone színe tehát rengeteg lehetőséget rejt magában. Támogatást, nyugalmat és stabilitást sugároz magából, ugyanakkor remekül párosítható más, erősebb színekkel.

Használjuk bátran otthonunkban olyan árnyalatokkal kombinálva, amelyek kifejezik egyéniségünket!

Facebookmail