A fa nagyon kedvelt és tartós anyag – ezt az is bizonyítja, hogy évek óta használják házak és egyéb épületek építéséhez. Emellett más érdekes tulajdonságokkal is rendelkezik. A faanyag könnyen használható, több fajtából lehet választani, sőt, a keverésükkel igen izgalmas enteriőrt alkothatunk.

Környezetbarát megoldás, a legtöbb kitermelő garantálja, hogy a faanyag felelősségteljesen kezelt erdőkből származik, és kitermelése hozzájárul az erdő felelősségteljes kezeléséhez. Nemcsak ház építhető belőle, de a beltérben is helye van. Nézzük, például hogyan.

Rusztikus fapadló

A belső térben a fa gyakran parkettát jelent. Ez a megoldás egy kis luxust és extra melegséget nyújt otthonában. A parkettázáshoz általában tölgy deszkákat használnak, amelyeket lakkal vagy olajjal kezeltek. A deszka különféle vastagságú, hosszúságú és szélességű. Különleges formák is rendelkezésre állnak, például halszálkaminta vagy mozaik. Így biztosan nem egy unalmas padlózatot kapunk. Provence egy kis csavarral.

Faanyag padló

Faanyag dekor elemek

Végtelen számú fa dekorációs elemből lehet választani: fából készült tálak, virágtartók, mécsestartók, képkeretek, szobrocskák. Aki pedig a DIY nagy rajongója, annak be se kell mutatni, mennyi apróság készíthető fából.

A nagy visszatérő: a rattan

Ismét egyre divatosabb a fonott, rattan, raffia bútor – a beltérben is. Több okból szerethetőek: pompás textúrát és különlegességet adnak a helyiségnek, minden formájukban és méretükben megtalálhatók, és örökérvényűek. A rattan az egyik legerősebb fonáshoz használt szál, de nagyon rugalmas is, ezért lehet ideális szépen fonott bútorokhoz.

Faanyag dekor

Extra tippjeink

Jó ötlet, ha olyan helyiségekbe helyezzük, amelyek jellemzően túl hidegek, ridegek. A fa azonnal felmelegíti.

Míg legtöbbször ugyanazon faanyag kerül egy enteriőrbe, sokszor jó ötlet keverni a mahagónit a tölggyel, a fenyővel és így tovább. Sokkal egyedibb belteret alakíthatunk így ki.

Egy meghatározó fabútor mindenképp a tér éke. Ha van egy régi, mahagóni asztalunk, ne váljunk meg tőle, építsük köré a szoba dizájnját.

Segítünk megalkotni otthonod beltereit. Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Facebookmail