Nem egyszerű, de nem is lehetetlen a fehér falakat meleggé, hangulatossá és személyessé tenni. Tippjeinkkel segítünk. Nagy lakberendezési trend manapság a világos árnyalatok használata – pedig sokaknak teljesen idegen és hideg. Hiszen például, amikor bérlakásba költözünk, az egyetlen állandó a fehér. A falak, a háztartási készülékek is ilyen árnyalatúak, és sok az üres hely, kevés karakterrel. De egyre többen tudatosan döntenek e szín mellett, egy üres vászon, amivel dolgozni lehet.

Nem lehetetlen színessé tenni egy olyan enteriőrt, amelynek alapjai a fehér falak – ezt mi is így gondoljuk.

A fehér fal trend szárnyain

Talán a 2019-es év volt az, amikor egyre több külföldi lakber magazin hasábjain feltűnt ez a szín. De nem csak fel-felbukkant, hanem uralta a teret. Fehér fal, bútorok, dekor elemek, padlózat… A színeket néhol már nagyítóval kellett keresni. Ez az eklektika rajongóit nem nyűgözte le, de másokat azonnal magával ragadott. A modern irányzatok, a skandináv dizájn kedvelői, vagy a provence-i otthonok rajongói azonnal magukénak érezhették ezt az irányvonalat – nem is meglepő, hogy 2021-ben nagy visszatérő lett a vintage a maga visszafogottságával.

fehér 3

A szín a tisztaságot, ártatlanságot, újrakezdést, a fényt jelenti. A tökéletesség és frissesség színének tartjuk, ellenben rendkívül hideg, rideg tud lenni, ha nem megfelelő árnyalatok mellé kerül. De könnyedén meleggé is tehető egy ilyen beltér, ha okosan választunk bele dizájnelemeket. A fekete, szürke, kék mellett inkább modern, pasztell színek, barnák, földszínek társaként pedig inkább a provence-i vonal – egyéni döntés, melyik mentén építjük fel otthonunkat.

Nézzük, hogy lehet otthonosabb az enteriőr fehér falakkal.

Sok-sok képpel a falon

fehér 1

Ha a fehéret élettel szeretnénk megtölteni, a legegyszerűbb mód, ha a színek felé fordulunk. Vásároljunk színes képeket, posztereket, vagy mozgalmas tapétát, és a fal egy részét borítsuk be ezekkel. Továbbra is érvényesülni fog a fehér, viszont csak a színek háttereként szolgál már. Az egyik legjobb döntés, ha saját képeinkkel, emléktárgyainkkal borítjuk be a falat – polcsor családi fotókkal, könyvekkel, személyes tárgyakkal. Minél vegyesebb elemeket használunk, annál élettel telibb lesz az enteriőr.

Izgalmas textilek

Még ez az árnyalat is érdekesnek tűnhet, ha különböző textúrákat adunk hozzá. Meglepő, de a fehér fal tökéletes párja lehet egy szintén fehér kötött pléd – már csak azért is, mert más a textúrája. Takarók, párnák, szőnyeg, és sorolhatnánk pamutból, gyapjúból, műszőrméből. Izgalmassá, mozgalmassá teszik a szobát, még akkor is, ha színpalettában nem térünk el a falaktól.

Szobanövények és a zöld

Fém anyag fehér

A növények szó szerint életet adnak. Írtunk már arról, miért előnyös, h a természetet becsempésszük a beltérbe, és a stresszkezelésben milyen szerepet játszik a zöld. Most pedig azt mondjuk, a fehér szinte tökéletes társa is lehet. Jó érzés, ha élőlények vannak körülöttük, amelyek élénkítik a teret – és a lelket is.

Facebookmail