Ha lakberendezésről van szó, a minták szerelmeseinek soha nem volt még ilyen könnyű dolguk. A minimalista stílus rajongói boldogok lesznek a fehér alapon fekete nonfiguratív mintázatok tárházától, a maximalisták pedig bátran ütköztethetik a különféle kontrasztos mintákat.

Régóta bizonyítható, hogy a különböző minták és színek hatással vannak a hangulatunkra. Rosszabb napjainkon nem érdemes szürke ruhába bújni, jobban tesszük, ha egy élénkebb  árnyalattal felhívjuk magunkra a figyelmet, és máris jobban fogjuk magunkat érezni a sok felénk érkező mosolytól.

Nem mindegy az sem, hogy a lakásunkban milyen színekkel vesszük magunkat körbe, a kiegészítők mellett fontos, hogy a falak, a tapéták és a függönyök is tükrözzék az egyéniségünket. A 2020-as lakberendezési trendekben ellentétes irányzatok is megférnek egymás mellett:  természetes, neutrális színekkel együtt teret kaptak az élénk árnyalatok és a vivid minták is.

Geometriai minták

Márvány minta a falon

Idén a színek között a szürke és a fehér melegebb árnyalatai kapnak főszerepet a lakberendezésben, de az egyszínű változatokat a márvány mintás variációk egészítik ki. Legyen szó tapétáról vagy csempéről, ez a finom, és elegáns mintázat kiemeli a bútorokat, és a teret is tágítja.

Geometriai minták

Az elmúlt években ezek az alakzatok nagyon népszerűek voltak, nincs olyan lakberendezési tárgy, amire ne kerültek volna rá. Népszerűségük hátránya, hogy mivel az ágytakarótól a bögrén át a szekrényekig minden felületen jelen  vannak, ember legyen a talpán, aki össze tudja hangolni a sok különböző, nem teljesen azonos forma- és színkavalkádot. Választásaink, vásárlásaink során tartsuk szem előtt a jó öreg bölcsességet – a kevesebb több -,  hogy 2020 a lakásdekor szempontjából valóban a geometriai balansz éve legyen. Az elérhető minták színe, fajtája és stílusa végtelen, így biztosan mindenki talál közöttük hangulatához, lakásátalakításai terveihez illőt. Legnépszerűbb a nyíl, a hexagon, a rombusz, a háromszög, a szék a figuratív minták közül, de sokan választanak absztrakt vagy csíkos mintát is.

Kisebb terekhez ajánljuk a kicsit lazább mintázatú tapétákat, ezeken különösen jól mutatnak a csillogó vonalakkal megrajzolt formák vagy alakzatok.

Természet ihlette minták

Természet ihlette minták

A virágminták évtizedek óta részei a dekoráció- tervezők fantáziájának, és az eltelt idő alatt hatalmas változásokon mentek keresztül. Hol vagyunk már nagymamáink rózsaszín, habos-babos, ma már giccsesnek ható, ráadásul még arany szegéllyel is ellátott tavirózsás terítőitől, tapétáitól? De már az elmúlt évtized keleties, mintái is jól eső távolságba kerültek. Az elmúlt években újdonságként jelentkeztek a virágos tapéták mellett a leveles változatok, melyek színhasználata is üdítően hatott. Személyes kedvencünk a trópusi hatást kölcsönző mintázat. Hihetetlen, hogy már egy belvárosi panellakásban is átélhetjük az esőerdők hangulatát. A természet ihlette díszítés nyugtatóan hat a pszichénkre. Mindez élénk színekkel kombinálva feldobja a hangulatunkat. Idén a sárgás színek kerülnek előtérbe ezen a fronton.

Fekete-fehér minták

A fekete-fehér örök párosa

A jó öreg klasszikus idén is bárhol előkerülhet a lakásban a szőnyegektől a függönyökig. Egy fehér alapon fekete mintás függöny képes feldobni a szobát, és szinte bármilyen színű falhoz passzol. Különösebb kockáztatás nélkül vásárolhatunk ebből a klasszikus szín- és mintakombinációból.

Ha szeretnéd mintákkal feldobni az otthonodat, vedd fel velünk a kapcsolatot. Személyre szóló tanácsadás keretei közt segítünk kiválasztani a te mintáidat.

Facebookmail