A bársony ismét nagy trend a lakberendezésben és dekorban. A kanapéktól az ágyakig, a függönyökön át a kiegészítőkig, egyre több formában felbukkan. Íme néhány tipp, hogyan lehet sikeresen formázni ezt a mesés anyagot.

A bársony egyike azoknak a szöveteknek, amelyek képesek bármilyen helyet elbűvölőbbé és fényűzőbbé tenni. Tiszta luxus egy szimpla hálószobában is. Az anyag 2020-ban lett nagy visszatérő, de csillaga még nem áldozott le. Helye van a klasszikus stílusú nappaliban ugyanúgy, mint az eklektikus enteriőrben.

bársony 3

A luxus megérkezett a modernbe

A bársony anyagról rögtön valami előkelő, királyi, magasztos dolog jut eszünkbe – és ezt ki is használhatjuk otthonunkban. Egy bársony kanapé olyan fókuszpontja lehet a szobának, amely mellett minden más elem csak másodhegedűs szerephez juthat. De sok kérdést felvet… Ki fogja állni az idő próbáját? Könnyű lesz tisztítani? Van helye egyáltalán a modern otthonban?

Igen, igen, igen. Próbáljuk tartani a már adott színpalettát, akkor nem lőhetünk nagyon mellé. Ez nemcsak tompítja az összképet, de egy nagyon modern nézetet kölcsönöz a klasszikus bársony anyag bevonásával.

bársony 5

Bársonyos sötétítés

A függöny az egyik leginspirálóbb módja annak, hogy színt adjunk a térnek. A nagyablakos enteriőrök lehetőséget adnak arra, hogy elegáns és erőteljes sötétítőt válasszunk. Nem számít, ha a szoba többi berendezési tárgya nem túl fényűző. Egyszerűen egyszínű bársonyfüggöny hozzáadásával felderülhet a szoba, összekötheti az egész megjelenést, és előkelővé teheti a teret.

Bár a texturált bársony kissé kockázatos lehet azok számára, akik nem ezt a vonalat szeretnék követni, szinte lehetetlen tévedni a sima bársonyfüggönyökkel, visszafogott színekben. A pezsgő, a hamuszürke vagy a klasszikusan működő kékek remek választás lehetnek.

bársony 2

Apró elemek grandiózus hatással

A bársony trend népszerűsödésével a márkák elkezdtek ilyen anyagú dísztárgyakat piacra dobni. Minden a részletekben rejlik, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy a bársonyt a bútorokon kívül más tárgyakban is fedezzük fel. Láttunk már bársony tapétát, sőt bársony keretes tükröket is, a lámpa búrák pedig már megszokottnak számítanak.

Örök tippünk a kísérletezőknek pedig a díszpárna. Nem kerül sokba, nem nehéz és nagy elem, és ha mégsem passzol az enteriőrhöz, könnyedén el tudjuk rejteni.

bársony 4

A bársony ideális társa pedig…

Más nehéz szövetek, például műszőrme bevonásával ráerősíthetünk a fényűző hatásra. A fémes elemekkel viszont pont azt a hidegséget adjuk meg az enteriőrnek, amely ellensúlyozza a bársony néha fojtogató melegségét. Az ezüst kifejezetten jó ellenpont, de ha nem szeretnénk ennyire „hűteni” az összképet, válasszuk inkább az aranyat, vagy a rezet.

Facebookmail