Az utóbbi egy évben egyre inkább jön vissza a 70-es, 80-as évek divatja, köztük pedig a tie dye. És nem csak az öltözködésben, a lakberendezésben is ismét teret hódít magának. Ez nem meglepő: a belsőépítészet általában követi a divatot színek és irányok tekintetében, és az elmúlt évek divatirányzataiban.

Nézzük, hogyan hódította meg az enteriőröket a tie dye a 2020-as években!

tie dye 2

Új köntösben a régi tie dye

Egy modern, mai, igazán friss megjelenésről van szó – még akkor is, ha éveket repülünk vissza. Egyedi színfoltot adhat egy monokróm térben, és lehet, hogy a skandináv dizájn és az utóbbi évek pasztell, vintage vonala után pont erre van szükségünk. Ugyanakkor nem jó döntés, ha ez a minta uralja a teret.

Hogyan kombináljuk?

Élénkség jellemzi a tie dye mintás darabokat, de ha más palettával dolgozunk, sokkal visszafogottabb dekort teremthetünk – a hagyományos mintát megőrizve. Egyfajta mix and match hatásért érdemes kísérletezni azzal, hogy több ilyen anyagot is kombinálunk egy enteriőrben.

De lehet csupán egy központi elem egy kiemelt helyen: árnyékolóként, faldíszként, vagy a padlóról visszaköszönve. Ha a falakat tie dye díszíti, az kellemes kontrasztot kölcsönöz a helyiségnek, amely megnyugtató, meditatív és inspiráló légkört teremt. Fontoljuk meg, hova tesszük ezt a mintát, hiszen mindenhol nem állja meg a helyét: a konyhában és a fürdőben például nem sok keresnivalója van.

tie dye 3

Néhány szabályt azért érdemes követni

Először is fontos, hogy egyensúlyra törekedjünk, ez a minta ugyanis nagyon élénk vizuális hatást hozhat létre. Gondoljuk át, milyen színekkel is dolgozunk és ne térjünk el a palettától – maga a minta élénkséget visz a beltérbe, így ha sok hasonló rikító darabbal van együtt, nem tud egyik sem érvényesülni.

Találjuk meg a megfelelő helyet a tie dye darabunk számára, hogy a legjobb fókuszt kapja, mégis harmóniában legyen az enteriőrrel.

Facebookmail