A fürdőszoba tipikusan az a helyisége az otthonnak, amelyben kiemelten fontos a magánszféra. Ennek megteremtésében is segíthet a függönyzés – de nemcsak ezt nyújthatja. Számtalan módja van, hogy sötétítsük az ablakokat, illeszkedve otthonunk stílusához és ízlésünkhöz.

A fürdőszoba igazán egyedi lehet a megfelelő függönyzéssel. Fogadd meg tippjeinket!

Világos beltér fátyolszerű, fehér függönnyel

Bizonyos esetekben a fürdőszoba függönyének nem feladata a magánszféra megteremtése, mert az ablak nem a nyilvános tér felé néz. Ha ilyen a fürdőd, nem feltétlenül szükséges a funkcionális darab, helyette választhatunk egy lágyabb esésű, világos függönyt, amely lágyságot és fényt visz a térbe és növeli is azt.

függöny fürdőszoba 3

Passzoljon a zuhanyfüggönyhöz

Érdekes és egyedi megoldás, ha mintájában, színében egymáshoz passzoló darabokat választunk. Itt nagy tere van a képzeletnek, a friss ötleteknek, viszont figyeljünk arra, hogy a minta ne nyomja össze a teret. Törekedjünk az összhangra, legyen egy vezérárnyalat, amit követünk, és ami megjelenik a legtöbb textilen.

Függöny helyett

Ha helyszűkében vagyunk, különösen figyelnünk kell arra, milyen dekorelemekkel töltjük meg az enteriőrt – minden választás nagyobbnak vagy kisebbnek mutatja a szobát. Előfordul, hogy még egy kis függöny is kisebbnek mutatja helyiséget, mivel helyet foglal.

Ezekben az esetekben érdemes egy teljesen más megoldást választani, például zsaluziát, redőnyt, vagy sávrolót.

függöny fürdőszoba 2

A bohó fürdőszoba

Elengednéd a képzeleted és hagynád szárnyalni? Inspirálódj a retro, az eklektikus, vagy akár az art deco irányzatból. Legyen a függöny a fürdőszoba fókuszpontja, az, ami megadja a megfelelő magánszférát, ezzel együtt életet visz a beltérbe. Jöhetnek az érdekes minták, a rojtok, bojtok, a színek.

Segíthetünk a fürdőd felfüggönyzésében? Keress minket bizalommal.

Facebookmail