Mindannyian olyan otthont szeretnénk amely, inspirálóan és megnyugtatóan hat ránk. Egy olyan teret, ahova ha kedvünk tartja, bármikor elbújhatunk. Tükrözze személyiségünket, de egyben legyen funkcionális. De nem hátrány, ha mindezt pénztárcabarát dekor szemlélettel nézzük. Mielőtt elkezdenéd tervezni az erre szánt költségvetésed, vedd figyelembe, hogy a sikeres átalakítás nem mindig a drága kiegészítőkről szól. Néhány jelentős változtatás pont a “csináld magad” hozzáállás eredménye.

Pénztárcabarát dekor és rendezkedés

Az igazán jó tervező akkor tudja, hogy tökéletest alkotott, amikor már nem talál olyan pontot munkáján, melyet megváltoztatna. Ez a kijelentés igaz otthonod újratervezésre is. Az egyik legnagyobb változtatás, amit ilyenkor tudsz csinálni az a rendrakás… ráadásul még ingyen is van. Ezzel egy tiszta, nyitott, és tágas teret alakíthatsz ki otthonodban. Mielőtt rendet raknál, gondold végig, mit fogsz kidobni, hiszen sok tárgy lehet többfunkciós is. Nézd őket végig csináld magad szempontból is: például egy üvegedény vagy műanyag doboz kis átalakítással még másra is felhasználható. A rendrakás lényege, hogy összepakold a fölöslegessé vált dolgokat, nem pedig, hogy felhalmozd őket.

pénztárcabarát dekor 3

Elemekben gondolkodj

Az első lépés az újra dekorálásban, hogy eltávolítsd a szobába már nem illő tárgyakat. Ennek nem kell feltétlenül költségesnek lennie. Például a hálószobád átrendezése ne legyen egyenlő az üres pénztárcával. A legtöbb ember besétál egy túlárazott bútorboltba, rámutat egy hálószoba összeállításra és azt mondja: ezt elviszem! De az igazság az, hogy ez egy teljesen hétköznapi, ám de drága megoldás. Ehelyett, próbáld meg önállóan, a saját ízlésednek megfelelően kiválasztani a bútorokat. Különböző stílusú, neked tetsző bútorokat szerezhetsz be, olyan változatos helyekről mint a Facebook Marketplace, vagy használt bútorboltok. Lehet, hogy csak egy kis csinosításra szorulnak.

pénztárcabarát dekor 2

Rendezd át vagy cseréld ki bútoraidat

A pénztárcabarát dekor jegyében néha csak egy apró változtatásra van szükség, de az legyen hatásos! Például keress egy kifinomult stílusú lámpaburát és kapcsolót hozzá és cseréld ki velük a régit. A lakótérben mindig jó, ha változatos a világítás. Használj különböző színárnyalatokat, ha szükséges. Mivel a legtöbb összejövetel és buli helyszíne a nappali, ezért, az ott lévő vegyes világítás könnyen megadja a jó alaphangulat. Légy nyitott a bútorok mozgatására és az összhang megteremtése érdekében szerezz be új, hasonló stílusú kiegészítőket. Egy nagyszerű eszköz, amivel feldobhatod a komódot vagy szekrényt, a fiók kallantyúk lecserélése.

Egy kis festék képes mindent megváltoztatni

Ha fel szeretnéd frissíteni a szoba hangulatát, fesd át egy új színnel. Például unod már a konyhádat, de a csempék lecserélése bonyolult és időigényes folyamat, ráadásul senki sem szeretné napokig nélkülözni a konyháját. Egy egyszerű megoldás azok átfestése, ami ugyanolyan hatásos eredményt hoz.pénztárcabarát dekor 1

A festék egy fantasztikus eszköz, ha csináld magad megoldásokról van szó, hiszen könnyű használni és szinte mindent képes megváltoztatni. Ennél egy lépéssel tovább megy a tapétázás. Egy falra, minden falra, a plafonra, vagy poszterként. Persze, te is meg tudod csinálni, de az igazán otthonodhoz passzoló megoldásért javasoljuk, hogy kérd szakember tanácsát.

A természetesség jegyében

A virágok, növények és a díszpárnák nagyban hozzájárulnak a szoba életre keltésében. A növényekről és a virágokról köztudott, hogy természetesen szűrik a levegőt és javítják a hangulatot. Ha allergiás vagy bizonyos illatokra, más fajta virágokat is elhelyezhetsz kedvenc helységedben.

A legkisebb részlet is számít az otthon megtervezésekor. Az otthon átalakítása ijesztő feladatnak tűnik, ezért fontos, hogy fokozatosan haladj. Egyszerre csak egy szobát alakíts át, és addig ne fogj újba, ameddig az el nem készült. Hamarosan otthonod vidám és vadiúj hatású lesz.

Kérd tanácsunkat! Egyedi ajánlatunk előtt mindig vállalunk egy ingyenes, személyes felmérést, hogy igazán otthonodra szabott megoldást kínáljunk. Vedd fel velünk a kapcsolatot.

Facebookmail