Ha épp lakásátalakítás előtt állsz, és a festék helyett tapéta mellett döntesz, akkor tudd, nemcsak az az egyetlen opció, hogy bevonod a szoba négy falát vele. Mi is a kreativitást pártoljuk, így most ezzel a néhány ötlettel arra ösztönzünk, hogy bánj bátran a tapétával, használd dekor elemként, ne pedig a festék helyettesítőjeként.

A hagyományos: egy falra tapéta

Ezt választják a legtöbben, hiszen így még mindig biztonsági játékot játszanak, mégis valamennyire merészek is. Ilyenkor választhatsz nagy mintás, vagy részletgazdag tapétát is, hiszen egy nagy felületen mindkettő jól mutat.

A tapéta egy ábráját használod

Hasonló a falmatricás megoldáshoz, ami meglepően nem csak a gyerekszobában működik. Ha megragadott egy motívum egy tekercsen, vásárold meg az egészet, majd ügyelve a szélekre, vágd ki belőle a választott ábrát. A fennmaradó részeket szintúgy felhasználhatod más tárgyak dekorálására, ha nem szeretnéd kidobni.

Mint egy műalkotás

Képet keresel a nappaliba, de már hónapok óta nincs meg az igazi? Gondoltál már a tapétára? Az előző megoldáshoz hasonlóan itt is a tapéta csak egy szeletét használjuk fel, viszont amikor végeztünk, bekeretezzük. Így olyan lesz, mint egy kép.

Emeld a tekinteted a plafonra

Igen, jól gondolod. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az, ha a plafonra teszel tapétát. Ezzel ugyanis sokkal egységesebb és határozottabb megjelenést kölcsönzöl a szobának. Figyelj arra viszont, hogy alacsony belmagasságnál világosabb tapétát válassz, kis mintákkal, hiszen az erőteljes tapéta összenyomja a teret.

Válaszd bármelyiket is, a lényeg, hogy színekben harmonizáljon a többi fallal, a dekorációs elemekkel (díszpárna, szőnyeg, stb.), valamint a bútorzattal. Ha ezeket szem előtt tartod, akkor egy harmonikus és ízléses hangulatot varázsolhatsz otthonodba.

Felkeltettük az érdeklődésedet és már készen is állsz az új dekoráló projektre? Válaszd ki a tapétát hozzá nálunk! Magas minőségű tapéták széles választékát találod meg üzletünkben. Ha pedig valami egészen egyedire vágysz, vedd fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.

Facebookmail