Elsőre azt gondolnád, hogy az igazán egyedi otthonodat csak te tudod kialakítani. Viszont érdemes megfontolni, hogy szakember segítségét vedd igénybe, hiszen ő olyan részletekre világíthat rá, amelyek felet könnyedén elsiklasz, emellett széles kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Na, de nézzük, milyen okok állnak amellett, hogy egy szakemberhez fordulj, ha otthonod belső tereit szeretnéd berendezni.

1. A tervező látja a nagyobb képet

Segít megismerni, hogy mi az, amit kedvelsz, és mi az, amit nem a szobák jelenlegi kialakításán, illetve, hogyan képzeled el az átalakítás után. Ezek után pedig egy szakember ezt képes papírra vinni, majd meg is valósítani.

2. Az apró részletekre is kitér

Az gondolnád, hogy elég a terek nagyobb elemeire koncentrálni, és majd azokhoz igazítod a nem olyan jelentős darabokat. Ha így viszed véghez az átalakítást, előfordul, hogy hiányérzeted lesz, és úgy gondolod, a fejedben élő kép nem ment át a valóságba. Nos, egy szakember rámutat arra, hogy az apró részletekre is koncentrálnod kell már a kezdeti szakaszban. Milyen lesz a világítás? Használsz-e tapétát? Mintás függönyeid lesznek, vagy egyszínűek? Földig érnek vagy csak a párkányig? Ha ezeket a semmiségnek tűnő kérdéseket már a tervezési szakaszban megválaszolod, megkíméled magad a jövőbeni fejtöréstől.

3. Időt takarítasz meg

Egy szakembernek sem két perc alatt áll össze a fejében a szoba terve, valamint az, hogy ezt hogy valósítja majd meg. Viszont, ha még soha nem foglalkoztál ezzel, akkor neked biztosan több időbe is telik majd. Kíméld meg magad a hosszas tervezői szakasztól, a megfelelő bútorok felkutatásától, a munkafolyamatok ütemezésétől, és csak a döntéshozásnál légy ott.  Ne feledd továbbá, hogy az idő sosem mehet a minőség rovására. Ezt pedig egy szakember mindig szem előtt tartja.

4. Hozzáfér különlegesebb dolgokhoz

Már a tervezés kezdetekor használ a szakember olyan dizájner programokat, amelyeket a laikusok valószínűleg nem is ismernek. Ezekkel akár 3D-s terveket is készíthet a szobáról, amelyek alapján te is jobban el tudod képzelni, hogy néz majd ki az átalakítás után. Ezeken felül pedig a szakember – kapcsolatrendszerének köszönhetően – sokkal több anyaghoz hozzáfér, mint az átlagos vásárló, így sokkal egyedibb padlózatod, karnisaid és tapétáid lehetnek. Továbbá rengeteg megbízható szakembert ismer – festőt, kárpitost, burkolót – akiket nem neked kell felkutatnod.

5. Tapasztalat

Sehány óra online kutakodás nem ér fel azzal a tapasztalattal, amelyet a tervezők az évek során gyűjtöttek. Tanulták a szakmát, majd ebben dolgoztak, így profik abban, amit csinálnak. Tudják, hol spórolhatsz a kiadásokon, kikkel érdemes dolgozni és mi vezet oda, hogy álmaid otthona ne csak a fejedben létezzen.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Épp lakásátalakítás előtt állsz? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Facebookmail