A nyári lakásdekor mindig könnyed, friss és természetközeli, ez idén sincs nagyon másként, mégis felfedezünk benne új anyagokat, formákat, megoldásokat. A pozitivitás és a jóllét jegyében. A karantén időszak folyományaként 2021 nyarának fő trendjei a kültérre és a természetre összpontosultak – nevezetesen a tornácok, teraszok és háztáji területek élhetőbbé és fényűzőbbé tételére. A szakemberek szerint ez nem változott, azonban 2022 nyarán a dekortrendek ismét inkább a belső tereket érintik. Ez az átmenet pedig még izgalmasabbá teheti az otthonainkat.

A természet továbbra is fő inspiráció

2022 nyár lakásdekor

Az átmenetet mi sem jelzi jobban, minthogy a zöld és a természet szeretete továbbra is fókuszban marad. 2022-ben a zöldellő levelek uralkodtak – és az év második felében is kitartanak. Korábbi cikkeinkben már írtunk arról, hogy érdemes a természetet otthonunkba is bevinni, sőt, a zöld színről egy külön blogcikkünk is született. Két irányvonalat követhetünk: növényeket, természetes anyagokat (len, rattan, fa) lehet beépíteni a helyiségbe, vagy megnyitni az enteriőrt a kert felé nagy ablakokkal és áttetsző függönyökkel.

A növények könnyed hangulatot kölcsönöznek bármely helyiségnek, beleértve a konyhát, a fürdőt vagy akár a bejáratot is. Csak ügyelj arra, hogy ismerd a növények igényeit, mivel a nyári meleg miatt más gondoskodást igényelhetnek.

Irány a trópusok – a nappaliban

2022 nyár lakásdekor 2

Andi Morse belsőépítész (Andi Morse Design) szerint ezt a megjelenést könnyű összeállítani és azonnali vakációs hangulatot kölcsönöz a szobának. Kezdhetjük az élénk, boldog színek beépítésével, a napsárgától a smaragdzöldig, például díszpárnákkal, vázákkal és szőnyegekkel. De a merészebb megközelítés az, ha a szigetek zöldjét és motívumait tapétán és nyomatokon keresztül visszük be. Gondoljunk csak bele: trópusi fák, ananászmotívumok és mindenféle nagy leveles minta. Ez a trend „annyira szórakoztató” és frissítő – mondja Morse, aki szerint a trend „egy kis boldogságot hoz haza.”

Nyári lakásdekor szilárd kő alapon

2022 nyári lakásdekor 3

A tervező Breegan Jane számára ez a nyár egy anyagról szól: a kőről. „Megjelenik dohányzóasztalokon, kisasztalokon, és még olyan darabokban is, mint a fali lámpák” – mondja. A trend egyik fő kiváltója, hogy olyan gyönyörű és valósághű dekorelemek állnak rendelkezésre, amelyek az elmúlt években nem voltak jelen. A kő otthoni felhasználásával kapcsolatban Jane hangsúlyozza, hogy nem kell idegenkedni tőle. Dekoráljuk kővel az étkező asztalt, jöhet egy apró díszítő elem a könyves polci egyik fakkjába, vagy gondolkodjunk kő poháralátétekben… Játssz vele különböző módokon, hogy megbarátkozz az anyaggal.

Ha formák, akkor görbék

2022 nyári lakásdekor 4

A szögletes skandináv után ez a trend inkább a retroból merít. Az új irány szerint a görbéket mindenféle lakberendezési elembe beépítik a székektől a kanapékon át a kiegészítőkig is. És ennek jó oka van. A tervezők szerint ezek a lágyabb sziluettek nagyszerűen megtörik a szoba durva vonalait. Frissnek mutatják az enteriőrt és mozgást, mozgalmasságot visznek bele.

Álmaink otthona – szó szerint

2022 nyári lakásdekor 5

Úgy tűnik a horoszkóp és a csillagjegyünk nem elég trendi, így manapság az emberek új hatásokat keresnek. Ez olyannyira érvényes, hogy a HomeGoods egy teljesen új funkciót hozott létre weboldalán: az álmainkból készít inspirációt. „Álmaink elárulják, hogyan érezzük magunkat valójában, ezért a HomeGoods elindította a HomeGoods Dream Vibes szolgáltatást, egy digitális élményt, amely segít egy váratlan forrásból – az álmaidból – merít inspirációt, hogy új otthontervezési trendeket fedezz fel.”

Hogy te inspirálódhass az álmaidból, kattints erre a linkre, és meséld el az álmod. A leírt, vagy elmondott sztorit az algoritmus dekódolja és megalkotja az „Álomhangulatot”, egy személyre szabott hangulattáblát, amely segít abban, hogy lást a számodra ideális trendeket és irányokat. A program angol nyelvű, és nekünk is angolul kell elmesélnünk az álmunkat, de legalább a móka kedvéért megéri kipróbálni.

Melyik trend nyerte el a tetszésed? Segítünk megvalósítani a Te otthonodban is! Kérd ingyenes konzultációnkat.

Facebookmail