A lakberendezésben szinte örök trend szín a zöld, amely hihetetlenül sokoldalú skála, különösen, ha otthonunkról van szó. Ez a földes árnyalat a merész és fényestől a finom és melegig terjed, így a tónustól függően megváltoztathatja a teret. A falaktól a bútorokon át a kiegészítőkig számtalan mód létezik arra, hogy az otthonunk része legyen.

A zöld jelentősége az otthonban

Az egyik legnépszerűbb szín a világon, és könnyedén használható belsőépítészeti projektekben, hogy életre keltse az elképzeléseket. Szakemberként fontos, hogy megértsük a szín sajátos jelentését és a különböző árnyalatok felhasználási módját. Az egyes árnyalatok hatásának elemzése segít olyan színpaletták létrehozásában is, amelyek frissnek tűnnek, és ösztönzik a megújulás és a kikapcsolódás érzését.

Egyike azon színeknek, amelyek egyszerre lehetnek divatosak és hagyományosak. Földes árnyalat, amely a buja fű és a friss levegő képét idézi. A feng shuiban a fa elemhez tartozik, nyugtató, kiegyensúlyozó szín, amely a friss, új kezdetekről és a megújulásról szól. Az árnyalattól függően lehet melegebb, vagy hidegebb, de gyakran inkább az utóbbi spektrumon landol. Ellenben sokféle zöld árnyalat létezik, így a helyiségtől és a természetes fénytől függően gyakran nagyon eltérő hatást keltenek.

Zöld otthonodban 1

Mit mond nekünk ez a szín?

Nyilvánvaló, hogy kapcsolódik a természeti környezethez, és elősegíti a frissesség érzetét. A környezettudatosság, a termékenység és az újjászületés színe is, ahogy a tavaszi virágok minden évben nőnek és nyílnak. Bizonyos zöld árnyalatokról ismert, hogy ösztönzik a belső energia megfelelő áramlását.

Fontos arra is kitérni, milyen hatással lehet az egyénre. Ismeretes, hogy revitalizál, ha valaki érzelmileg, fizikailag vagy mentálisan fáradt. Ez a legdominánsabb szín a Földön, és arra ösztönzi az egyéneket, hogy jól érezzék magukat és megújuljanak. A zöld negatív konnotációi közé tartozik az irigység, a birtoklási vágy és a kapzsiság. Időt kell szánnunk a megfelelő árnyalat kiválasztására.

Zöld otthonodban 4

A legideálisabb társai

Neutrális színekkel tökéletes duót alkot. A ropogós, vászonszerű fehér és a mély hangulatos zöld párosítás nagyszerű módja annak, hogy kontrasztot és vizuális izgalmat adjunk a térnek, mely emellett friss és modern. A fekete, fehér és zöld színpaletta megbízható és klasszikus, szinte bármilyen stílusú otthonban jól mutat.

Ha vintage vagy eklektikusabb irányba megyünk, fontolja meg a hunter green (sötét zöld, fenyő szín) és az égetett, rusztikus narancs párosítását. Ez a kombináció nagyon barátságos és megnyugtató hangulatot kelthet.

Zöld otthonodban 5

Igazán mai enteriőr alkotásához keverjük össze a zöld gazdag földes árnyalatait mély sötétkék és bordó színnel. Ez a paletta tökéletes nagy lakóterekhez, ahol lehetőség nyílik a kísérletezésre, és a mélyebb árnyalatok játékára. Ideális ide a vintage török ​​stílusú szőnyeg, amely gazdag, mély színekben pompázik. Hogy a paletta szellős és friss legyen, világosabb zöldet érdemes még hozzá adni, például zsályalevél színt.

Zöld otthonodban 2

A zöld szín használata a lakberendezésben földes, természetközeli hangulatot kölcsönözhet minden térnek. Ráadásul, ellentétben más merész színekkel, a zöld sokféle színpalettához jól illeszkedik, és egyszerre megnyugtató és energikus.

Facebookmail