Tavasszal és nyáron merül fel leginkább, hogy frissítsük otthonunk függönyeit, de vajon mihez kezdhetünk ezekkel a kert rejtekeiben? Akár egy széles kert, akár egy tenyérnyi zöld terület, vagy egy erkély az, amit sajátunknak hívhatunk, könnyedén dekorálhatjuk függönnyel. És máris különlegesebb hellyé tudjuk tenni.

A kültéri függönyök praktikusak; használhatjuk őket a pázsit vagy a kert külön tereinek kijelölésére, magánélet biztosítására és árnyékolásra. De lehetőséget nyújtanak arra is, hogy esztétikus fókuszpontot teremtsenek. A választási lehetőségek korlátlanok: a szellőben finoman fújó, áttetsző és csillogó szövetektől kezdve a funkcionális és klasszikus vászonig, amely árnyékot ad nyújt.

függöny kert 2

Anyagok a természethez igazodva

Talán azt lehet mondani, hogy a túlságosan mű hatású anyagokkal teremtet kontraszt nem a legjobb megoldás. Válasszuk inkább a lenvásznat és hasonló természetes anyagokat, mikor a kertbe választunk függönyt. Itt is találunk fényfogót és fényáteresztőt, mintásat, egyszínűt, fényeset, mattot. Igazodjunk színekkel és anyagokkal a természeti környezethez, így emelve ki azt.

A kert színei a függönyön

A klasszikus zöld gyep mellett remekül mutatnak az élénk színek is – például a függönyökön. Ha alapvetően egy letisztult vonalat követünk a növények elrendezésével, a kert kialakításában, akkor nyugodtan csempészhetünk némi játékosságot a térbe a textíliákkal. Engedjünk teret a színeknek, a mintáknak – de ügyeljünk arra, hogy ezek egy sémán mozogjanak, ellenkező esetben túlzott színkavalkáddal találkozunk.

Például egy nagyon kellemes, egyedi keleties hangulatot tudunk adni a kertnek, ha függönnyel dekorálunk és a megfelelő mintákat és anyagokat használjuk. Ahogy ezt a képen is láthatod.

függöny kert 1

Helykijelölés függönnyel

Az egyik legjobb megoldás, ha a pihenő helységet függönnyel választjuk el a kert más részeitől. Ezzel együtt a magánszférát is megteremthetjük a nyitott helyen. Napozásra, délutáni pihenésre, meghitt beszélgetésekhez ideális – és nem is kell feltétlenül vastag textilt választanunk, a fehér, visszafogott mintás, lágy anyagú függönyök itt ugyanúgy megállják a helyüket.

Ne csak otthonod beltereinek felfüggönyzésén gondolkodj. Mi segítünk neked! Vedd fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.

Facebookmail