Mely dekorelemek lesznek a topon, mi az a stílusirány, ami ismét divat, mely színek uralják ezt az évet a szakértők szerint? Mindenre válaszolunk néhány gondolatban. A fenntartható anyagok növekvő jelentőségétől kezdve az elegáns elemeken át az egyéniség és az egyediség megünnepléséig 2021-es trendelőrejelzésünk nagyon sokszínű.

Földszínek és napsárga párosa

A legnagyobb festék- és lakberendező cégek teszik közzé év végén a következő év aktuális trendszíneit. A Pantone Merész kezdetéről már korábban írtunk, de ezt követi a Dulux Brave Ground-ja, az Urbane Bronze a Sherwin Williamstől és a Little Greene kicsit megkésve palettájával szintén csatlakozik a 2021-es jóslathoz: mindent uralmak a természet színei. Rozsdaárnyalatok, meleg zöldek, mélyvörösek és barnák, szürkék mindenhol. Na meg persze a napsárga, a Pantone duójának egyik eleme. Barátságos, egységes, kellemes, éppen az a nyugalmas hangulat, amire szükségünk van.

2021 lakás trend színek

Csempésszük be a luxust

Dráma és fényűzés. A pazar megjelenés, a luxus érzése otthonunk kényelmében újradefiniálja az enteriőrt. Természetesen ennek nem csak giccses, barokkos, aranyozott megjelenési formái vannak. Apró elemekkel is elérhetjük a kívánt hatást. A tendencia a minőségi anyagokhoz és megjelenéshez való visszatérés az art deco stílus és a bécsi modernizmus inspirációjával. Ennek előszele volt a Pantone 2020-as színe, a klasszikus kék, a bársony és a kasmír visszatérése.

Személyes sarok kialakítása

Amikor szükségünk van egy kis én-időre, legyen hova elvonulnunk. Lágy és kényelmes anyagú, kialakítású bútorokkal és dekorelemekkel kialakíthatunk egy személyes sarkot magunknak. Válasszunk számunkra kellemes textúrákat és keverjük ezeket: vászon és gyapjú a kanapékon, valamint a meleg színű faasztal, meghitt fénnyel. Textúrát és melegséget ad, amely élénkíti a belteret, már csak látványban is – tökéletes a hideg téli napokon.

Otthoni iroda mint fókuszpont

A home office nem 2020-as jelenség, de akkor vált igazán nagy horderejűvé. Egyre nagyobb igényünk lett egy olyan sarokra, szobára, ahol a munkára figyelhetünk. Fontos, hogy ne vonja el semmi itt a figyelmünket, mégis kreativitásra, cselekvésre inspiráljon a hely. Éles, letisztult vonalakkal, kényelmes bútorokkal kezdjük a kialakítást, és kreatív elemekkel gazdagítsuk a teret. Itt előkerülhetnek a mintás, mozgalmas tapéták, amelyeket egy falra, poszterként, vagy akár csak egy csíkban is felvihetünk, hogy izgalmasabbá tegyük a teret.

2021 home office

Vintage, vintage, vintage

Visszatért a nagy kedvenc, a vintage – vagy el sem tűnt. Az antik, újrahasznosított, megmentett és retro darabok mind helyén vannak a stílusban. A legfontosabb az, hogy a megjelenésre hivatkozzunk, és ne szolgai módon reprodukáljunk valami régit, erőteljes színekkel, kedvenc darabokkal és kevésbé élénk megközelítéssel. Ez a fajta megjelenés személyességet igényel, ezért ne hagyjuk ki azokat a darabokat, amelyek jelentenek számunkra valamit. Gazdag textúrájú szövetekkel és izgalmas mintájú tapétával egyedivé tehetjük otthonunkat, és nem lesz a szoba olyan, mint a többi tudat vintage enteriőr.

Ezeken felül még kis millió dolgot tudunk felsorolni, ami 2021-ben egy trendi enteriőrt jellemez. Ha valamelyik megfogott, vagy más elképzelésed van, keress bizalommal, függöny és tapéta kérdésben segítünk neked!

Facebookmail