A sárga tipikusan a napfény, a vidámság, a melegség, az optimizmus színe. Sokaknak túl élénk, de nekik is szólnak tippjeink.

Ha sárga, akkor nyár, napsütés, élénkség, de sokan az irigységet és a kapzsiságot is a színhez kötik. Egyes árnyalatai a gazdagságot és a kincseket jelentik. Ösztönzi a kommunikációt és beindítja a kreatív gondolkodást, elősegíti a koncentrációt, így az otthoni dolgozószobába ideális lehet.

Jogos lehet ellene az az érv, hogy gyermeteg szín, és túl élénk a mai minimalista, skandináv trendekhez, viszont azok remek kiegészítője lehet – ahogy láttuk ezt a 2021-es év Pantone színpárosában. Megannyi árnyalata van a színnek, bizonyára minden otthonban helyet talál magának: az okkersárgától a csillogó citrusfélékig és a leghalványabb lágy sárgákig. Igen, egy modern otthonban is.

sárga 2

Ha biztosra mennénk, akkor tompa sárga

A sárga az ideális szín az enteriőrbe, mert bár erős fényben néha nyersnek tűnhet, ha a megfelelő tónust a megfelelő helyen használjuk, nappal felemelő érzetet kelthet, majd éjszaka varázslatos fényt kaphat. A modernebb otthonokban a falakon és a fa elemeken használt földesebb árnyalatú sárgák tökéletesek a nyugodt meleg szobákban. Ezek a mélyebb, tompítottabb árnyalatok kifinomultabb, otthonosabb érzetet keltenek, mint az élénkebbek, így ideálisak, ha finomabb, tónusosabb megjelenést szeretnénk, amely még mindig napos és meleg érzetet kelt.

sárga 1

Az otthonosság jegyében meleg barnák társaságában

A 70-es évek laza hangulatához a barna és a sárga tökéletesen működik. Egy okker tapéta sötétbarna fa garnitúrával megadja az alap meleg hangulatot az étkezőnek. Ezek a melegítő árnyalatok egy új perspektíva előtt nyitják meg a palettánk kapuját, amely modern csavart hoz a tipikusan retró hangulatba. Ez a színpáros csodálatosan néz ki szürkével és szépiával – kifinomult, modern megjelenést eredményez.

sárga 3

Erősítsünk rá a napfényre

Ha Te is kezded unni a fehér függönyt – igen, az elefántcsont és a krém is unalmas – akkor érdemes kísérletezned a lágy sárgával. Mintha nem is sárga lenne, annyira halvány, mégis színt visz az enteriőrbe. Egyrészt beengedi az éltető napfényt, amelynek így rengeteg előnyét élvezhetjük. Másrészt egy tipikusan modern beltérben sem üt el a dizájntól.

sárga 4

Melyik szobába a legjobb?

A sárga tökéletes szín akkor, ha meleg, napos teret szeretnénk létrehozni, amely mindig világos és hívogató. Ez a gyönyörű, sokoldalú szín minden stílusban használható, a mély okkertől a hangulatos és drámai hatásig. A hálóban és a gyerekszobában is megjelenhet – de más-más árnyalatot javaslunk. Helye van a nappaliban is, sőt, ahogy írtuk, a dolgozószobában még a gondolkodást és a kreativitást is képes ösztönözni.

sárga 5

Sokféle színnel párosítható attól függően, hogy milyen megjelenésre vágyunk. A szürke és a sárga klasszikus kombináció, és jó választás, ha szeretjük a semleges színeket, mégis szükségünk van egy csipetnyi melegségre. A zöld is egy kellemes, friss szín a sárgával párosítva, ha igazán természeti ihletésű színpalettát alkotnánk. A meleg tónusok, például a rózsaszín és a narancs pedig gyönyörűek a mélysárga tónusokkal.

Facebookmail