A legtöbben készen állunk arra, hogy a telet a hátunk mögött hagyjuk és már jóval a naptári napéjegyenlőség előtt üdvözöljük a tavaszt! Nem kell sok ahhoz sem, hogy beltereink is igazodjanak a tavaszhoz: számos egyszerű mód vannak arra, hogy finom színeket, új életet és friss dekorációt vigyünk otthonainkba.

Csak egy kis kreativitás kell, hogy otthonunk olyan friss és tavaszias legyen, mint a zöldellő erdők. Mutatunk is néhány tippet inspirációként.

Díszpárnák és párnacsere

Korábban már írtunk arról, hogy a díszpárna az egyik legköltséghatékonyabb módja annak, hogy feldobjuk az enteriőrt. Tavasszal ideje végre beszerezni néhány párnát, vagy lecserélni azokat, amelyeket eddig használunk. Tegyük el a nehéz, sötét párnákat, és váltsunk a pasztell irányba, a természet ihlette, virágos mintákra, az élénk színekre és motívumokra. Azonnal feldobják a szobát.

Tavasz otthon 1

A tavasz a pasztell és a természet évszaka

Ahogy a díszpárnák esetében, úgy a többi textilt illetően is ugyanaz a tanácsunk: cseréljük le a nehéz téli huzatokat, és tegyük el egészen őszig. A tavasszal szavazzunk a világos stílusú ágyneműhuzat és ágytakaró mellett – nem kell már a puha, kötött anyag. Ezzel a szintén apró változtatással olyan lesz a beltér, mintha új lenne.

Tavasz otthon 3

Nyissuk meg az ablakokat

Nemcsak azt mondjuk, hogy szellőztessünk gyakrabban, de azt is, hogy cseréljük le a nehéz függönyöket, valami lágyabb esésű, áttetsző darabra. Jöhetnek a fényáteresztő textilek, amelyek még több világosságot engednek be a szobába, ezzel támogatva jókedvünket is. A hosszú tél után nagy szükségünk van mind a napsütésre, mind a friss levegőre.

Tavasz otthon 4

Most már tényleg jöhetnek az élénk minták

A tavasz az élet, az élénkség, az ébredés időszaka, ideje, hogy otthonosban is visszaköszönjön ez a szemlélet. A természet ihlette motívumok irányába menj, és hiszed vagy sem, de a virágminta is lehet modern. Megjelenhet a választott mintád a párnán, a szőnyegen, vagy a falaidon – akár csak egy falfelületen, vagy poszterként is. A lényeg, hogy otthonod belterei is éledjenek újjá, ahogy a természet.

Tavasz otthon 2

Facebookmail