A jól megválasztott függöny stílusossá teszi az otthont. Segíthet meghatározni a tér témáját, és egy utolsó simítást adhatnak az általános dekorációhoz. Nem vagy biztos abban, hol kezdd? Akkor mindenképp olvasd végig függönyvásárlási kisokosunkat.

Mielőtt elkezdenénk keresni a tökéletes függönyt, jó, ha van a fejünkben néhány ötlet – mintára, színre, hosszra, stílusra. Szinte minden stílushoz illeszkedik és teljessé teszi az enteriőrt. Ha valami teljesen egyedit keresel, segítünk neked. Olvasd el ide kattintva, mi hogyan tudunk neked igazán egyedi függönyzést kreálni.

Hogyan mérjünk függönyt?

A megfelelő függöny megszerzésének egyik legfontosabb lépése a helyes mérés. A rosszul illeszkedő függönyök miatt az amúgy gyönyörűen berendezett szoba rendetlen és véletlenszerű megjelenést kölcsönözhet. Három egyszerű lépésben mérjünk:

  1. Határozzuk meg a rögzítési technikát.
  2. Határozzuk meg a karnis hosszát.
  3. Jelöljük ki a függöny hosszát és szélességét.

Plusz tippeket adunk a méréshez az alábbi infografikán találsz.

Függöny kisokos info

Más szobába más függöny illik

Meg lehet határozni, mely helyiségbe mely függöny illik a legjobban. A hosszú, földig érő változat ideális nagy ablakokhoz, csodálatosan néznek ki például a nappaliban és a hálószobában. Ez azonban nem működik a konyhánál. A konyhaablakokat hagyományosan rövidebb függönyökbe öltöztetjük.

Így találjuk meg a legmegfelelőbb karnist

A karnis pont úgy hozzájárul az ablak és a szoba szépségéhez, mint a függöny. Ha túl magasan vagy túl alacsonyan vannak elhelyezve, vagy nem megfelelő méretűek az ablakkerethez viszonyítva, akkor a rendetlennek hat.

Plusz 1 tipp: Általában a függönyöket 10-15 cm-rel az ablakkeret teteje fölé kell felszerelni.

Függöny kisokos 2

A fontos kiegészítőkről se feledkezzünk meg

A függönyzés sokkal többet jelent a függöny karnisra aggatásánál. A masnik, a gyűrűk, az akasztók apróságok, de ezek visznek életet a dizájnba. Ne feledkezzünk meg róluk, kísérletezzünk több megoldással, míg megtaláljuk az igazit.

Keress bizalommal, ha tanácsra van szükséged!

Facebookmail