A kinti hideg ellen nincs vigasztalóbb, mint a kellemes otthonunk ölelésében lenni. Bekuckózás, a hangulatos környezet megteremtése nem csupán néhány elemből áll. Számunkra egy enteriőr melegséget, menedéket és szeretetet jelent. Mindent megteszünk, hogy ezt szem előtt tartsuk, amikor a hideg téli hónapokban bevonolunk otthonunkba.

Vigyük be a szezonális mintákat a beltérbe

Ahogy vannak „hideg” nyári minták, vannak „meleg” téli minták is! Legyen még kellemesebb a szoba, ha több szemet gyönyörködtető mintát keverünk. Meríts ötletet egy korábbi cikkünkből.

Bekuckózás téli illatokkal

Remek ötlet, ha a konyhában az ízekkel és az illatokkal kezdjük a téliesítést. Ettől azonnal hatalmába kerít minket az évszak hangulata. A fahéj, a narancs, a vanília tipikusan ilyen illatok – ezeket illatgyertyákkal is megteremthetjük. Azonnal visszarepítenek a gyermekkori emlékekhez és a kuckózásos, kakaóivós estékhez.

Bekuckózás illatok

Jöhetnek a különböző anyagok és textúrák

Nagyon sokféle módon lehet textúrát adni otthonunkhoz. Gondoljunk növényekre, szőlőkoszorúkra, fagyöngyökre, redőnyökre, kosarakra, függönyökre, tapétára, rattanra, bársonyra, szőrmére.

Használjunk meleg színeket

Félreértés ne essék, a fehér belső tér gyönyörű, de szükségünk van a színekre is. Főleg, amikor kint minden szürke és fehér és egyre kevesebb a természetes fény. Vigyük be a zöldet otthonunkba, amellyel a természetesség és frissesség érzését keltjük. Vagy válasszuk az élénk napsárgát, pirosat, amellyel életet lehelünk az enteriőrbe. Még akkor is jólesik ilyenkor a sok szín, ha egyébként a letisztultság és egyszerűség hívei vagyunk.

Bekuckózás párnák

Párnák, párnák, párnák mindenhol

A párnák nem csak székeken és kanapékon helyezkedhetnek el, de akár a földön is. Tegyük fonott kosárba, az asztalra, az olvasó sarkunkba. Kényelmet, puhaságot és melegséget hoznak, igazi bekuckózós hangulatot.

Facebookmail