A természet változó rózsaszín tónusai a színek széles skáláját kínálják, amelyek kellemesek a szemnek, és pozitív hatással vannak hangulatunkra. Tavasszal minddel találkozunk a lágy rózsaszín virágoktól a feltűnő naplementékig és erőteljes árnyalatokig.

Nem csoda, hogy a rózsaszín sok lehetőséget kínál egy hangulatos otthon megteremtéséhez. A legfontosabb dolog megtalálni a megfelelő tónust és a rózsaszín színek keverékét. Vessünk pillantást a legjobb tanácsokra.

rózsaszín pink 1

Használjuk a lágy rózsaszínt semleges alapként

A rózsaszín lágyabb tónusai megnyugtatják a lelket, alacsony intenzitása miatt gyengéd és kíméli a szemet. Könnyen használhatók nyugodt, alap színsémák, például a törtfehér és a bézs alternatívájaként. A legjobb, ha nagy területekkel, például falakkal kezdjük. Ilyenkor egyaránt szóba jöhet a festés és a tapétázás.

A neurális rózsaszínek kifinomult hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek, de melegséget biztosítanak, amely könnyed, befogadó környezetet teremt. Az árnyalat szépsége abban rejlik, hogy nem csak világos színek mellett mutat jól. Tökéletesen tud működni olyan drámai sötétekkel is, mint a mélyzöldek, kékek vagy akár a gyönyörű szénárnyalatok.

rózsaszín pink 2

A természetes lakástextilek semleges pink sémában való keverése nagyon jól működik, például: laza lenvászon, báránybőr, vaskos gyapjú, nyers fa vagy bőr. A természetes terrakotta padló nagyon jól működik mellett.

Rétegezzük a különböző árnyalatokat

A lágy babapinktől az erős bíborig és minden, ami a kettő között van. Kezdjük a fent javasolt lágy rózsaszínnel alapszínként a falakon, vagy a padlózaton. Ezután egyre erősebb tónusokkal építsük a színrétegeket a törtfehér rózsaszín árnyalataitól a rózsás rózsaszíneken és levendulákon át egészen a merész rágógumi árnyalatokig.

Alternatív megoldásként játszunk a textilekkel a rétegek felépítéséhez. Kombináljuk a pamutot puhább gyapjúval, és ne riadjunk vissza az előkelőbb anyagoktól sem: például a selyem visszaköszönhet a függönyökön és a bársony a díszpárnákon.

rózsaszín pink 3

Fókuszban a rózsaszín

Eddig ugyan inkább a lágy árnyalatokat érintettük, de a színskálán mást is találni a pinket illetően. Az erőteljesebb árnyalatok már nem alapnak valók, életet, élénkséget adnak az enteriőrnek. A figyelem középpontjában a helyük. Egy határozott rózsaszín bársony kanapé vagy egy különleges tapéta a beltér csillagai lesznek egy egyébként semleges helyiségben.

Gondolkodhatunk szőnyegben is, ugyanis padlón egy erős szín meghatározza a helyiség hangulatát, amely segít a nagy terek egyedibbé tételében, és összekapcsolja a többi bútort és dekorációt. A párnák és díszpárnák sokoldalú megoldást kínálnak, hogy színesebbé tegyük a szobát.

rózsaszín pink 4

Más színek mellett

Mi a helyzet a rózsaszín és más színek keverésével? Nos, a rózsaszín és fehér hálószoba vagy a rózsaszín és szürke nappali trendje továbbra is erős. Bár néha túlságosan babaszoba hangulatot eredményez, ha túlzásba esünk. A rózsaszínnel való játék titka, mint minden szín esetében, az, hogy legyen egy jó alap színünk és utána válasszuk ki a hangsúlyos tónust, például a mélykéket pasztell rózsaszínnel. Ne feledkezzünk meg a természetes elemekről sem. Használjunk például fát vagy kerámiát, és semleges színeket (fehéret, bézst és lágy rózsaszínt), hogy összekapcsoljuk ezeket.

rózsaszín pink 5

Tökéletes harmóniában a zölddel

A rózsaszín és a zöld párosa olyan örök, mint a sárga-szürke, ami a 2021-es év Pantone színpárja is lett. Tudtad, hogy a rózsaszín és a zöld valójában a színkör kiegészítő színei? Szemben ülnek egymással, vagyis együtt használatuk ideális harmóniát teremt. Ezenkívül a rózsaszín és a zöld gyakran együtt láthatók a természetben. Mi lehetne annál jobb döntés, mint a természet szépségére hagyatkozni?

Facebookmail