A piros tipikusan a szerelem és a romantika szimbóluma. A természetben megtalálható különféle színű rózsák közül a vörös az, amelyik egyértelműen jelzi a romantikus szeretetet valaki iránt. A hagyományos indiai kontextusban például e meleg szín jelentése különösen a termékenységről, a bőségről és a házaspárok közötti isteni kötelékről beszél. A szín többet beszél szívünkről, mint agyunkról. Az érzelmességen kívül erős és figyelmeztető árnyalat, nem tiltásként, hanem cselekvésre késztető parancsként.

A piros egy gyönyörű szín, amely olyan pozitív dolgokra összpontosít, mint a szenvedély, az erő és az élénkség. Hogyan tudjuk ezt az erőt beépíteni az otthonunkba úgy, hogy megőrizzük a meghitt békét benne?

A piros az otthonban 4

A piros az otthonodban

Elengedhetetlen egy praktikus tervet kidolgoznunk a belső tereinkre, és okosan meg kell határoznunk a piros szín elhelyezését. Bár számtalan módja van a lakberendezésnek, a megfelelő választás tudat alatt tükrözi személyiségünket. Az otthon jellemzően a melegség, a béke és a szeretet helye, de ez mindenkinek másként jelenik meg. Ezért rendkívül fontos, hogy a számunkra megfelelő árnyalatokat válasszuk az enteriőrbe.

Például egy csupaszon hagyott, piros téglafal is lehet a meghittség megtestesítője. A vörös tégla mintázatként hűvös, rusztikus és nyers megközelítés, hordozza magában a modern, indusztriális vonalakat. Egyedi, és lehet, hogy neked pont ez jelenti az otthonosságot.

A piros az otthonban

A hangulatunk fokozására és az érzéseink tompítására egyaránt alkalmas, de egyáltalán nem átlagos. Bár kétségkívül megadja romantikus hangulatot a szobának, túlzásba se essünk. Erős érzelmi reakciót válthat ki, ami ronthatja a hangulatot. Nyugtalanságot okozhat, ha hosszabb ideig nézzük.

A szín legjobb társai

Árnyalattól függ, hogy mit érdemes a piros mellé választani – illetve attól, hogy fő színként, vagy háttér színként szeretnénk megmutatni azt. A fekete-fehér örök párosa mellett a tüzességet képviseli a piros, modern hangulatot kölcsönözve az enteriőrnek.

A piros az otthonban 3

Föld színek (barnák, szürkék) mellett a piros viszi az életet a beltérbe, hiszen ez a melegtől és vitalitástól szikrázó szín bármilyen palettát felélénkít. A teátrális vörös a szelíd földszínekkel párosítva a meleg nyári naplementéket idézi. Egy olyan spontán és határozott szín, mint a vörös igazi fókusz lesz, társasági és vidám hangulatot teremt. Míg a megbízható barna egyensúlyt biztosít. Szürke mellett időtlen, de modern megjelenést kölcsönözhetünk az enteriőrnek. Ezek a kombinációk a hűvös és élénkítő tónusok megfelelő egyensúlyát tartalmazza.

Meglepő lehet, de a jól megválasztott kék mellett nem a tolltartónkból előbukkanó postairont juttatja majd eszünkbe. A két kedvelt, energizáló szín remekül egészíti ki egymást a beltérben. Esetleg egy burgundi-égkék duóval érdemes kísérletezni, vagy egy rózsaszín-királykék párossal. Ezekkel nem lőhetünk mellé, sem a hálóban, sem a konyhában.

A piros az otthonban 2

Végül is a lakberendezési inspirációs ötletek a finom egyensúlyról szólnak. Teremtsd meg te is a helyet otthonodban a pirosnak. Ingyenes konzultációnk során segítünk benne.

Facebookmail