Mivel a hálószoba az egyik legegyszerűbb szoba a házban, ezért gyakran figyelmen kívül hagyjuk. Pedig kiemelten fontos egy hatékonyan és jól megtervezett háló, amely mindent megad a lakójának, amire vágyik – függetlenül attól, mekkora hely áll rendelkezésre.  Még akkor is, ha nincs nagyszerű kilátás, nem nyílik a kertre, vagy nincsenek nagy, üres terei, lehet szép és ízléses. Telis tele személyes tárgyakkal.

Most három olyan tanácsot hoztunk, amelyet érdemes megfogadnod – legyen bármekkora tered is – a hálód kialakításakor. Ne feledd, a legfontosabb az, hogy itt otthon érezd magad, hiszen ez a lakás azon helyisége, ahova ritkán lép idegen.

1. Hozzáférhető hálószoba

Pont, mint a szállodáknál: egyszerű, körbejárható elrendezés, minden bútor könnyedén megközelíthető. A hotelszobák 90%-a ugyanarra az alaprajzra vezethető vissza, és ez nem véletlen. Ezt a szimpla, könnyedén megalkotható és hozzáférhető kialakítás minden háló alapja kell, hogy legyen. A kis helyiségekben is meg kell lennie a térnek az ágy körül, a szekrény előtt, a fésülködő asztalnál.

Tipp: tapétával is jelezheted az ágy helyét! Néhány csík tapéta az ágytámla mögött nemcsak feldobja az enteriőrt, de kiemeli a fekhelyet is.

Hálószoba 2

2. Fókuszáljunk a kilátásra, az intim szféra szem előtt tartásával

Az időtöltés a hálóban mindig kellemesebb, ha szép kilátás nyílik a szobából. Így könnyebben tudunk kapcsolatot teremteni a természettel, amelynek már a látványa jó hatással lehet a mindennapjainkra. Sokkal jobb ötlet, ha az ágyat az ablakkal párhuzamosan állítjuk fel, és nem merőlegesen. Utóbbi esetben olyan érzést kelthet, hogy az alvóhelyünkkel szemből mindig figyel minket valaki.

És pont ez a dolog másik oldala: a magánszféra biztosítása – ha nem itt, a hálószoba rejtekében, akkor hol máshol? Ilyenkor jönnek jól a sötétítők. Még akkor is érdemes rajta elgondolkodni, ha a fehér függönyök, vagy akár a skandináv dizájn ihlette függönytelen ablakok vonzanak. Hasznos, ha ott van a sötétítő, amikor aludnánk vagy szeretnénk elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Hálószoba 3

3. A megfelelő világítás kulcsfontosságú

A hálószobában fontos a világosság – máskor pedig a meghittség. Ennek a kettősségnek a megteremtésében a jól elhelyezett lámpák, az ablak függönyzése és a tapéták is segíthetnek. Fontos, hogy engedjük beáramolni a fényt az ablakon, de ha kell, akkor azonnal sötétíteni tudjunk. Ahogy az előző pontban írtuk, itt jönnek képbe a vastagabb anyagú drapériák. A plafonra szerelt fényforrás és a nagy ablakok is szükségesek, de kis olvasólámpa sem hiányozhat az éjjeli szekrényről.

Hálószoba 4

Kérd tanácsunkat ablakod felfüggönyzéséhez és tapétaválasztáshoz. Széles kínálatunkból bármikor válogathatsz üzletünkben, mellette pedig egyedi ajánlatot is összeállítunk neked. Kattints ide és írj egy üzenetet!

Facebookmail