Ha eldöntötted, hogy idén végre átalakítod az otthonodat, akkor tudd meg, hogyan lehet trendi enteriőröd. Korábban már írtunk az év színéről, de most nézzük meg, mi a helyzet a tapéták, függönyök, textilek, minták és egyéb színtrendek terén. Szaklapokból szemeztünk, milyen lakástextil újdonságok – vagy régiségek – számítanak idén divatosnak.

A geometria uralma

Akár kicsi, akár nagy minták híve vagy, idén a geometrikus mintázat lesz a nyerő. A tapétákon és az anyagokon is megjelenik a minta, amely igazán egyedivé tehet akár már egy díszpárnát is. Egy látványos geometrikus függönnyel pedig különlegessé tehetjük a nappalit vagy a hálót. Modern és minimál környezetben igazán jó választásnak bizonyulnak, de az eklektikus otthont is feldobják. Idén újra divatba jönnek az éles vonalak, és nemcsak a lakástextileken, hanem a formatervezésben is megmutatkoznak.

2020 lakástrend geometria

Színtrendek lakástextil téren

Ahogy korábban írtuk, az idei év Pantone-színe a Classic Blue, de emellé még számos más trend érkezik, vagy él tovább. Divatosnak számít továbbra is a szürke, de ügyeljen rá, hogy ne legyen belőle túl sok egy helyiségben. Emellett a lila és a rózsaszín is trend lesz, amelyek igazán vidám és romantikus színek. Ezek szürkével vagy akár a Classic Blue-val keverve remekül mutatnak.

2020 lakástrend színtrend

Bőr és a bársony visszatérése

Ez előző években már a divatiparban is ismét felkapott lett a bőr és a bársony anyagok használata, de idén ez az otthonba is bekerül. Egyrészt a kárpitokon, másrészt a lakástextileken jelenik meg ez a két anyag – leginkább hangsúlyos díszpárnákon tudjuk elképzelni. Az a remek a bőrben és a bársonyban, hogy nem kell, hogy erős színük legyen, hiszen visszafogott árnyalatban is ugyanolyan különlegesek tudnak lenni.

2020 lakástextil bársony

A tapéta nagy hangsúlyt kap

2020-ban művészi minták lesznek előtérben és igazi műalkotások kerülhetnek a falakra. Ahelyett, hogy a szoba négy falát burkolnánk, trend lesz, hogy mint poszter, vagy bekeretezett kép használjuk a tapétát, ezzel figyelemre méltó dekorációs megoldást kaphatunk. Az idén népszerű minták közé tartoznak a 3D-s motívumok, az akvarell művészet, a geometriai formák, az art deco és bohém motívumok.

Ha szeretnéd, hogy a te otthonodat is igazán divatos lakástextil díszítse, vedd fel velünk a kapcsolatot. Segítségünkkel különlegessé és egyedivé teheted az enteriőröket.

Facebookmail