Rövid útmutatónkban bevezetünk az árnyékolás rejtelmeibe, a függönyön túl. Utóbbiról már többször is cikkeztünk, ezért hagyjuk ki most. Helyette bemutatjuk a három legnépszerűbb árnyékoló megoldást. Mindegyiknek megvannak a maga előnye, felhasználási területe és jellemzői. Segítünk megérteni a különbséget köztük, így tökéletes megoldást találhatsz otthonod bármely szobájához.

Sávroló, vagy görgős árnyékoló

A modern és minimalista enteriőrökben szinte csak ezt látni – ha egyáltalán látni benne árnyékolási megoldást. De szinte bármilyen stílusú szobát kiegészíthetnek. A görgős árnyékoló olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik: az árnyékoló szövet az ablak tetején van feltekerve, és könnyen kibontható vagy meghosszabbítható, hogy megakadályozza a fény bejutását.

Könnyen használható és rendkívül funkcionális megoldásról van szó, anyagként használhatunk átlátszatlan vagy átlátszó textíliát is, attól függően, hogy mennyi napfényt szeretnénk beengedni. Könnyen illeszkedik szinte bármilyen méretű ablakhoz, így bármely helyiségben működnek, és több száz színben és anyagválasztékban kapható.

Árnyékolás 2

Római roló

Nevét klasszikus megjelenésének köszönheti, amellyel a római kori Colosseum napellenzőihez nyúlik vissza. Egyediségét és eleganciáját a finoman hajtogatott szövetek határozzák meg, amelyek a napszaktól és a fényigénytől függően könnyen felhúzhatók vagy lehúzhatók.

Talán legfontosabb jellemzője, hogy számtalan egyedi stílusban megtalálható. A klasszikus redős megjelenéstől a kis virágos mintás vintage stílusig a római roló minden változata saját személyiséget kínál egy szobának. Használható önálló, vagy más árnyékolási megoldással keverve – például függöny mellett. Sokféle stílus közül választhatunk: beleértve a lapos, a lépcsőzetes, a rakott és az Aventura.

Fa árnyékoló – vagyis a bambusz és társai

Igazán egyedülálló megoldás, amellyel az enteriőrt természetközelibbé tehetjük. Ahogy a neve is mutatja, a szövött fa árnyékolót a gyönyörű fa és más természetes elemek alkotják. Kiváló és népszerű választás sok háztulajdonos számára.

Számos anyagból készíthető, és önállóan is megállja a helyét. Megfelelően sötétít, mégis némi fényt enged be a szövések közötti réseken. Egy ideális középút. A legjobban olyan helyiségekben működik, amelyek jól párosulnak a természetes esztétikával, és szembeszökő kontrasztot adhatnak a modern dekorációval

Árnyékolás 3

Az itt felsorolt megoldások egyediek, modernek és a legtöbb beltér stílusához passzíthatók. Jobban fogják a fényt és a meleget, mint a lágy esésű függönyök, így tavaszra, nyárra ideális megoldást kínálhatnak.

Kedvet kaptál egy római rolóhoz? Esetleg a szövött fa árnyékoló keltette fel az érdeklődésed? Ingyenes konzultációnk során segítünk dönteni!

Facebookmail