A modern dizájn lényege – a fehér, letisztult belsőn túl – hogy a természet világát beengedjük a beltérbe. Manapság van elég zavaró tényező, az okostelefonunktól laptopunkig, ezért úgy tűnik, mindig valamilyen mesterséges képernyőt nézünk. Ez az oka annak, hogy a legújabb trendek arra összpontosítanak, hogy a természetet behozzuk otthonainkba, hogy biztosítsuk a kikapcsolódásra alkalmas, kellemes helyet.

A természet színei otthonunkban

Tavasszal egyébként is felébred a vágy, hogy még több időt töltsünk természeti környezetben, így evidens, hogy otthonainkat is a természet adta frissességgel töltsük meg. Ennek több módjáról már korábbi cikkünkben írtunk, most viszont más aspektusra térünk ki: hogyan teremthetjük meg a természet frissességét otthonunkban színekkel?

tavasz színei 2

Elsősorban zöldekkel

Míg a szárak és a lombozat gyakran támogatják a kert szépségét, végső soron ezek biztosítják az alapot, a tápanyagokat és az energiát, amelyek lehetővé teszik, hogy a virágok reflektorfénybe kerüljenek. A zöldek ugyanezt az alapot megadhatják más színek számára egy zárt helyiségben is, de azt is szeretjük, ha ők állnak a középpontban. Egy jól megválasztott zöld azonnal életet lehel egy térbe, mégis képes a háttérben maradni. Fehérek, feketék és a természet színei mellett is jól mutat.

A zöld mellett olyan érzésünk támad, mintha egy kerten sétálnánk át – pedig a szobában vagyunk. Ideális minta lehet mellé a virágmotívum, de a modernebb, geometrikus vonalak sem vesznek el benne.

természet színei 2

Az egyáltalán nem unalmas barnák

Ha van tökéletesebb alap a zöldnél, az a barna. Még az anyatermészet is tudja, hogy megvan a béke és a csend ideje és időszaka, de ettől nem lesz kevésbé izgalmas a palettája. A napfény által kifehérített kövek, a változó homok, valamint a fás moha, a kéreg és a fenyőtobozok tónusai és textúrái hozzájárulnak a szabadban való zsigeri – és vizuális – élményhez. Szobáinkba is szükség van egy kis nyugalomra, ezek a tónusok nyugalmat és melegséget hoznak a benti életbe.

A barna valamennyi árnyalata képes felvenni az összes környező tónust, és visszatükrözni azokat. Jól működik az antik tárgyakkal, mert nem túl fehér vagy túl sárga – időtálló.

természet színei 3

Virágok élénksége

Ki ne imádná az élénk, figyelemfelkeltő, színpompás virágokat? Ők a kert lelkei. Amikor egy bazsarózsa, rózsa, tulipán vagy dália fonnyadni kezd, és szépsége túlságosan múlandóvá válik, otthonunkban a színei tovább élhetnek. Ezek az élénk árnyalatok minden szobát – és természetesen minden hangulatot – feldobnak.

Ha valami visszafogottabbat keresünk, válasszuk az enyhe sárgát, vagy a búzavirág kékjét. Ellenben ha merészek vagyunk, jöhetnek a tulipán és a rózsa élettel teli árnyalatai. Akár egy falon, akár az összesen, akár díszpárnákon, vagy árnyékolókon.

Vidd be a tavaszt és a színeket otthonodba segítségünkkel. Kérd ingyenes konzultációnkat ide kattintva.

Facebookmail