2022 Pantone színe, Very Peri, amelynek bátor jelenléte ösztönzi a találékonyságot és kreativitást.

Ahogy minden évben, idén is kijelölte a következő év színét a Pantone festékcég. A gondtalan magabiztosság és merész kíváncsiság jellemzi 2022 Pantone színét, amely a Veri Peri nevet kapta (17-3938). A festékgyártó cég leírása szerint a kékes-lilás árnyalat élteti kreatív szellemünket, kíváncsi és érdekfeszítő, új látásmódot nyit meg életünk újraírása során. A szín új megvilágításba helyezi a jövőt, újjáélesztve a hálát a kék által képviselt egyes jellemvonásokért, kiegészítve egy új perspektívával, amely már a mában megjelenik.

Very Peri – a digitális és a valóságos találkozása

Olyan időket élünk, ami megköveteli az állandó alkalmazkodást. A Very Peri a pillanat globális korszellemének és annak az átmenetnek a szimbóluma, amelyen most megyünk keresztül. Ahogy kilépünk az elszigeteltség intenzív időszakából, fogalmaink és normáink változnak, és fizikai és digitális életünk új módon egyesül.

pantone 2022_3

A digitális tervezés segít kitágítani a valóság határait, megnyitva a kaput egy dinamikus virtuális világ felé, ahol új színlehetőségeket fedezhetünk fel és teremthetünk meg. A metaverzum növekvő népszerűsége és a növekvő művészi közösség a digitális térben ihlette a Very Perit, ami jól szemlélteti a modern élet fúzióját, és azt, hogy a digitális világ színtrendjei hogyan jelennek meg a fizikai világban és fordítva.

A Pantone a jelenre reagál, ahogy mindig is

„Az év Pantone színe tükrözi a globális kultúránkban zajló eseményeket, kifejezve azt, hogy az emberek mire keresnek választ az adott színben.” – tette hozzá Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke. „A Pantone Color of the Year oktatási színprogramunk által készített új szín tükrözi a jelenleg zajló globális innovációt és átalakulást. A társadalom számára a szín a kommunikáció kritikus formája, mód a kapcsolatteremtésre, az ötletek és érzelmek kifejezésére és befolyásolására. Ennek az ibolyával átitatott kék árnyalatnak a komplexitása rávilágít az előttünk álló kiterjedt lehetőségekre.”

A kék tulajdonságait felölelő, ugyanakkor ibolyavörös aláfestéssel rendelkező Very Peri élettel teli, vidám és dinamikus jelenlétet mutat, amely merész kreativitásra és ötletes kifejezésmódra ösztönöz.

pantone 2022_2

Milyen szín mellett tud igazán tündökölni?

Mindenképp semleges tónusokkal érdemes kezdeni a játékot. A piszkos krémfehér, a tompított pasztell színek és a lenvászon mellett a Very Peri igazán tündökölni tud. A szín liláját igazán a természet ihlette színek, vagy a tipikus földszínek tudják kiemelni: a halvány zöld, a búzamező sárgája, a szürkék, vagy a barnák.

Hasonlóan erős színek mellett is tud működni. Egy csipetnyi sárga lehetővé teszi, hogy a Very Peri levendula tónusa igazán ragyogjon. Az élénk napsütéses árnyalat vagy a mustársárga mindig jó választás, ha melegebbé tennénk a teret. Egyesek számára a sárga túl merész választás lehet, így a fentiek mellett még a kékeket javasoljuk azoknak, akik a tompább színpalettát részesítik előnyben.

pantone 2022

A Very Peri kékességét pedig leginkább még több kékkel hozhatjuk elő. Az év színének választott élénk tónus használata ijesztőnek tűnhet, így a fényes ibolyát ugyanolyan pozitív, de melegítő hatásokkal kell kiegészíteni. A kék tónusok, mint például hűvösebbé tehetik a színt a szobában.

Facebookmail