Rengetegen díszítik fel otthonukat az ünnepek közeledtével saját kezűleg készített dekorációs elemekkel. Sőt, sokan már inkább szavaznak a DIY ajándékokra, mintsem a boltban vásárolt meglepetésekre. A mostani blogcikkünkben nem DIY ötleteket adunk, hiszen már biztos megvan a kedvenc technikád. Inkább olyan apróságokra hívjuk fel a figyelmed, amellyel még élvezetesebbé teheted a kreatív pillanatokat.

Vonj be másokat is

Szervezz a barátnőiddel DIY délutánt, ahol több féle technikával dolgoztok, így te is tanulhatsz újdonságokat. Mindenki hozzon alapanyagokat, üdítőt, finomságot és persze jókedvet. Kapcsolatok hangulatos zenét is! Vond be a gyerekeket is, hiszen nekik is élmény, ha valamit alkothatnak. A kisebbek így a Te felügyeleteddel tanulják meg az olló, a ragasztó, az anyagok használatát és megbarátkoznak a különböző technikákkal.

DIY gyerekekkel

Ne riadj meg a kihívásoktól

Igyekezz minden alkalommal elsajátítani egy új technikát. Ezzel színesebbé teszed a repertoárod és az otthonodat is. Tetszik az egyik kreatív gömbdísz, de még sosem dolgoztál dekopázs technikával? Most itt az idő, hogy megtanuld. Szánd rá az időt és az eszközmennyiséget – hidd el, elsőre senkinek sem lesz tökéletes. És ebből következik az utolsó pontunk is…

DIY karácsony

A DIY nem a tökéletességről szól

Hanem arról, hogy élvezd a kreatív időtöltést. A karácsonyi készülődésnek ez az élvezetes része. Senki sem sürget, így te is légy türelemmel magad és a többiek iránt is. Ne mérgesítsd magad azzal, hogy ha ide-oda lecsöppen a ragasztó – inkább teríts le újságpapírokat, hogy elkerüld a baleseteket. Ne aggódj azon, hogy az elkészített karácsonyi süteményes doboz nem pont olyan szép, mint azon a DIY blogon, ahonnan inspirálódtál. Lehet, hogy az a dobozka nem a blogger első próbálkozása, hanem a 100. és már csukott szemmel is el tudja készíteni. A DIY program legyen kikapcsolódás! És hidd el, hogy a szeretteidnek tetszeni fog az alkotásod.

Nincs sok időd karácsonyi dekorra? Fogadd meg tippünket: cseréld le a függönyödet karácsonyi hangulatúra, amellyel már megteremtheted az ünnepi atmoszférát. Különleges, egyedi anyagokért keress fel minket ide kattintva vagy az üzletünkben.

Facebookmail